Emilia w kuchni - zupa z czerwonej fasoli

Prosta szybka i przepyszna zupka

SKŁADNIKI

opakowanie czerwonej fasoli
sól
pieprz
cukier
odrobina masła i mąki na zasmażkę


PRZYGOTOWANIE

Fasolę moczymy przez noc w wodzie, nie odcedzamy; gotujemy do miękkości, dodajemy do smaku ocet, pieprz, sól, cukier i zagęszczamy na sam koniec zasmażką.




Prawda, że szybko i prosto? :) A do tego smaczne i syte :) My się zajadamy!
Przepis idealny na dni kiedy nie chce nam się stać przy garach lub po prostu nie mamy na to czasu :)

Share this:

CONVERSATION

2 komentarze:

  1. Lubię czerwoną fasolę :) Pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja z czerwonej fasoli często robię fasolkę po bretońsku:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twoją opinię! Jest ona dla mnie niezmiernie cenna!